1 590 литра нелегален наливен алкохол иззеха служители от отдел Митническо разузнаване

...
1 590 литра нелегален наливен алкохол иззеха служители от отдел Митническо разузнаване
Коментари Харесай

Варненската митница иззе над 1500 литра нелегална ракия

1 590 литра незаконен наливен алкохол иззеха чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ (МРР) към Териториална дирекция Митница Варна при пет обособени инспекции от началото на месец януари против нерегламентираното произвеждане и търговия с акцизни артикули.

Нелегалният алкохол е открит в частни парцели и за него не са показани документи за начислен, гарантиран или заплатен данък, съгласно условията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).

При една от инспекциите в населено място в област Шумен са открити в частен парцел 1102 литра етилов алкохол, съхраняван в пластмасови туби и бидони. Собственикът на парцела е показал документи за заплатен данък единствено за 170 литра от тях. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Варна и са арестувани 932 литра алкохол с характерности на ракия.

Още 588 литра незаконен алкохол, предопределен за продажба, е открит от митническите чиновници при инспекции в два жилищни парцела в град Варна и в населено място в община Дългопол. По оперативна информация за нерегламентирана продажба са открити също 60 литра незаконен алкохол в туби на адрес в населено място в област Добрич и 10 литра алкохол в пластмасови бутилки за продажба в шивашко ателие в жилищен квартал на град Варна.

От арестувания незаконен алкохол са взети проби за лабораторен разбор. За последните четири случая следва да бъдат формирани административнонаказателни производства.

Общо над 4,7 тона незаконен алкохол е конфискуван от митническите чиновници на Търговско дружество Митница Варна в границите на към пет месеца от септември м.г. насам при инспекции през есенно-зимния интервал, присъщ за „ варене на ракия “. Демонтирани са и 7 нерегистрирани уреди за преваряване на алкохол.

От Търговско дружество Митница Варна означават, че засиленият митнически надзор е както в отбрана на потребителите, по този начин и на коректните дребни производители на ракия за персонално и фамилно ползване, изварявана в регистрирани профилирани дребни обекти за дестилиране (СМОД), съгласно Закона за акцизите и данъчните хранилища.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР